site templates free download
Mobirise

Plantarea arbuştilor ornamentali, alegerea arbuştilor nu este o sarcină uşoară.Grădinăria, grădinăritul necesită o dedicare serioasă.


 ULMUL DIN TURKESTAN (Ulmus pumila var, arborea) este un arbore ornamental cu frunze căzătoare, având frunzele mici, lucioase, de culoare verde viu. Este un soi foarte rezistent, nepretenţios, de fapt supravieţuieşte în orice tip de sol. Dacă dorim o creştere intensă, necesită o udare regulată. Când a ajuns la mărimea dorită, supravieţuieşte cu puţină umiditate şi creşterea încetineşte.

Este un arbore ideal pentru umbrire. Într-un interval de 3 ani poate ajunge la înălţimea de
6 m iar frunzişul său dens conferă o umbră superbă.

Avantaje:
Creştere rapidă, capacitate de umbrire deosebită, grad ridicat de elimiare, absorbire a prafului, capacitate de creştere intensivă şi în condiţii nefavorabile de sol şi climă
Plantarea doar de la sfarşitul lunii octombrie sau primăvara pană la sf ărşitul lunii aprilie.
Deoarece plantarea se poate începe doar la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie după primele zile cu ger, este de recomandat pregătirea prealabilă (în timp util) a groapei (aprox. 30- 40 cm adâncime şi lăţime). La plantarea de primăvară nu este necesară pregătirea prealabilă a groapei.
• Se înmuie bine rădăcinile (pentru aprox. 24 de ore) ca să absoarbă cât mai multă apă.
• Pământul scos se îmbunătăţeşte cu turbă sau compost, la soluri grele argiloase se va adăuga nisip.
• Planta se plasează în groapă, se presară pământul pe rădăcini în timp ce se se toarnă apă din abundenţă, după care se bătătoreşte cu grijă solul până devine tare, ca plantele să stea drept.
Tip: Se aşe ază după plantare făşii de folie Sovitex deasupra solului , astfel solul nu va deveni buruienos, îşi va păstra mai bine umiditatea şi în consecinţă planta se va dezvolta mai repede.

Mod de îngrijire:
Udată corespunzător arată o creştere foarte rapidă.
Actvităţile de îngrijire şi tăiere, tundere constau în mare parte din formarea structurii frunzişului. Este la latitudinea noastră de a decide, care proprietate a arborelui va fi "scos în evidenţă" prin structura de tăiere.
Detalii suplimentare privind tăierea ulmilor>>
CONDIŢII DE CUMPĂRARE
Plantele comandate au rădăcina liberă, vor fi livrate prin curier toamna sau primăvara. Înainte de livrare fiecare cumpărător va fi înştiinţat prin telefon sau e-mail despre data probabilă a livrării, deci vă rugăm să completaţi foarte exact datele din formularul de comandă. Achitare: la preluare cu ramburs, curierului.
Mobirise

PREŢURI: 



1-15 BUC. - 29 lei/arbore

peste 15 BUC. - 23 lei/arbore

Dă share paginii

Address

Reprezentanţa în România,
S.C. HOMA S.R.L.
Cod fiscal: RO 6446941
Reg. Com. J14/794/1994

520028 B-dul Grigore Bălan Bl. 24/A/1
Localitatea Sfântu Gheorghe, Judeţul Covasna

Contacts

Tel: 0728 96 80 60,
0728 96 80 62,
0728 96 80 63
Fix: 0367 407 302

e-mail: officegardviu@homa88.ro