web design templates
Sădirea, îngrijirea
Sădirea se poate efectua numai în perioada în care planta se află în "stare adormită. Din moment ce păstrăm Gardul Viu Minune în hale frigorifice, se poate planta aproape tot anul :
Mobirise
Propunere de sădire: 
La 20 cm una de alta într-un rând:
Mobirise

 Implicit , o să aveţi un gard viu mai frumos, mai dens, dacă îl plantaţi în două rânduri, atunci când linia dublă de gard viu este formată din 8-9 plante la fiecare metru. 
Mobirise

Deoarece se poate sădi chiar ? I după perioada primelor îngheţuri în noiembrie, este utilă pregătirea dinainte (când vremea este încă frumoasă) a şanţului (groapa) (de 20-30 cm adâncime şi lăţime), în care vom sădi plantele. Dacă sădirea are loc primăvara, nu este nevoie să pregătim dinainte locul plantării.         
 
1. Să înmuiem bine rădăcinile timp de 24 de ore, pentru absorbirea optimă a apei şi îmbibarea acesteia. .
2. Solul extras să-l îndesăm cu turbă sau cu compost, iar în cazul în care este un sol greu sau lutos, este necesar să adăugăm nisip.
 
3. Să aşezăm planta în şanţ, să presărăm sol peste rădăcini, apoi să călcăm solul cu grijă până devine tare, pentru a putea asigura poziţia dreaptă a plantelor.
Pronostic: Aşezaţi sub plante o dungă de folie SöviTex, de culoare neagră (direct pe sol), astfel încât să nu devină buruienos, solul păstrează mai bine umiditatea, şi planta se dezvoltă mai rapid!
Îngrijirea: Primăvara trebuie tunsă la cca. 10-15 cm înălţime de la sol, pentru a asigura ramificarea.
Udată în mod adecvat, planta începe să crească foarte rapid . În cursul verii, mlădiţele lungi trebuie tunse cel puţin o dată până la jumătate, în cursul toamnei se repetă procedura/ operaţia cel puţin o dată, astfel încât cu ocazia ultimei tunderi de la sfârşitul toamnei , planta să fie tunsă peste tot în mod uniform.
În primul an, nu este indicat să lăsăm planta să atingă o înălţime mai mare de 1-1,2 m , ci trebuie mai degrabă să ne concentrăm asupra densităţii ei.
În primăvara celui de-al doilea an, să lăsăm această plantă să crească chiar până la 2 metri , şi deoarece acest lucru se va produce foarte repede, la sfârşitul primăverii poate fi deja modelată în forme frumoase. 
Mobirise

Plantarea din toamnă

Plantarea din primăvară

Dă share paginii

Address

Reprezentanţa în România,
S.C. HOMA S.R.L.
Cod fiscal: RO 6446941
Reg. Com. J14/794/1994

520028 B-dul Grigore Bălan Bl. 24/A/1
Localitatea Sfântu Gheorghe, Judeţul Covasna

Contacts

Tel: 0728 96 80 60,
0728 96 80 62,
0728 96 80 63
Fix: 0367 407 302

e-mail: officegardviu@homa88.ro